Veerle De Vos


Veerle stort zich met volle overgave in "beeldende" werken.

Ze werkt meestal figuratief en met materiaal waarmee ze haar objecten met veel geduld kan opbouwen en leven inblazen.

Haar innemende vrouwenbeelden zijn met passie uit oerklei gekneed en belichamen de oorsprong van vruchtbaarheid. De figuren zijn bewust niet vormperfect maar symboliseren daardoor dat de essentie en zuiverheid van schoonheid in de ziel schuilt.

Beeldend weken is voor Veerle een onafgebroken ontdekkingsreis, een dynamische ontwikkeling naar nieuwe startpunten om haar mogelijkheden van creaties uit te breiden.

<span style="\" font-family:"="" new="" zijn="" ze="" vruchtbaarheid="" voor="" voloptueuze="" times="" symbool="" span="" madammen="" leven="" in="" href="\" haar="" font="" en="" een="" dikke="" dames="" color="#0000f0" a="">?Elk jaar krijgen de dikke madammen er een reeks vriendinnen bij , in keramiek, brons of polyester.  Sommige zijn sober, andere felgekleurd met hoedjes, brillen en zelfs nagellak.

<span style='\"font-family:' ar-sa;\"="" nl-be;="" minor-latin;="" calibri;="" 12pt;="" roman","serif";="" new="" "times="">?Ze stralen allemaal zelfvertrouwen uit.  De kunstwerken van Veerle zijn kijk-en voelobjecten.  Ze zijn tastbaar, broos en kwetsbaar.