• Fernand Everaert : kermamiek
  • Fernand Everaert : keramiek
  • Fernand Everaert : keramiek
  • Fernand Everaert : keramiek
  • Fernand Everaert : keramiek
  • Fernand Everaert himself
  • Fernand Everaert : kermamiek
  • Fernand Everaert : keramiek
  • Fernand Everaert : keramiek
  • Fernand Everaert : keramiek
  • Fernand Everaert : keramiek
  • Fernand Everaert himself

Fernand Everaert


Fernand Everaert heeft een klei-microbe in zich.  Hij heeft de aarde, die hij begerig proeft en betast lief en ontdekte stilaan al haar mogelijkheden.  Zijn voortdurend zoeken bracht hem nieuwe ideeën en uitgekiende vormen die perfecte soberheid uitstralen en steeds getuigen van een evenwichtig karakter.  De gebruikte  kleurcontrasten zijn ingehouden warm van toon .

De klei wordt bewerkt door toevoegen van organisch materiaal waardoor hij een potstructuur bekomt.   De eenvoudige, grafische vormgeving bekomt hij door schuren, polijsten of inkrassen. 

Fernand beheerst alle technieken maar ze blijven steeds ondergeschikt aan de vormgeving.  De verfijnde kleislib of terra sigillata maakt de gepolijste vormen af.

Het werk van Fernand is het resultaat van jarenlang intens bezig zijn.  Het ambachtelijke is als vanzelfsprekend.  De speling van het vuur , warmte van de oven , het hout , de atmosfeer en de reductie zijn allemaal elementen die een bepaalde rol spelen bij het tot stand komen van een visueel oogstrelend kunstobject.

Ook onze Belgische sterrenchef Kobe Desramaults  van het beste restaurant van Europa 'In de Wulf' maakte kennis met Fernand voor het maken van zijn servies.   'het servies is kunst op zich, je voelt de warmte van de gebakken klei' aldus Kobe.