• Glazen vazen en kandelaars.
  • Champagneglazen
  • Wijnglazen
  • Zafferano
  • Zafferano
  • Murano glas
  • Murano glas
  • Roos Van de Velde
  • MUD Australlia
  • Pascale Naessens
  • Pascale Naessens
  • Vincent van Duysen pottery
  • Kate Hume VAAS
  • Kate Hume vazen
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • Fernand Everaert
  • Fernand Everaert
  • Fernand Everaert
  • Fernand Everaert
  • Fernand Everaert : servies
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • Fernand Everaert himself
  • Servies Kobe Desramaults 'in de Wulf' van Fernand Everaert
  • servies Piet Boon
  • servies Piet Boon
  • Servies Piet Boon
  • servies Piet Boon
  • Servies Piet Boon
  • servies Piet Boon
  • Glazen vazen en kandelaars.
  • Champagneglazen
  • Wijnglazen
  • Zafferano
  • Zafferano
  • Murano glas
  • Murano glas
  • Roos Van de Velde
  • MUD Australlia
  • Pascale Naessens
  • Pascale Naessens
  • Vincent van Duysen pottery
  • Kate Hume VAAS
  • Kate Hume vazen
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • Fernand Everaert
  • Fernand Everaert
  • Fernand Everaert
  • Fernand Everaert
  • Fernand Everaert : servies
  • servies Fernand Everaert
  • servies Fernand Everaert
  • Fernand Everaert himself
  • Servies Kobe Desramaults 'in de Wulf' van Fernand Everaert
  • servies Piet Boon
  • servies Piet Boon
  • Servies Piet Boon
  • servies Piet Boon
  • Servies Piet Boon
  • servies Piet Boon

Glaswerk en servies


Voor een tafel dat het middelpunt van de wereld wordt.

ROOS VAN DE VELDE : ik ben Roos gaan opzoeken bij haar thuis. De geur van kunst en haar apart ingerichte woning blijven me bij . Het servies van Roos is handgemaakt, volgens het principe van het eerste ontwerp en met een toegevoegde waarde van feeling en intuïtie.  Het servies is flinterdun en toch zo sterk, met gescheurde randen, met geglazuurde en ongeglazuurde oppervlakten. 

MUD AUSTRALIA : van de speciale witte klei uit Limoges waarmee zeer hoogwaardig en verfijnd porselein wordt vervaardigd wordt servies handmatig gemaakt en op zeer hoge temperatuur gebakken , zeer licht , zeer sterk, hittebestendig en vaatwasbestendig.

ZAFFERANO : Italiaanse designer van glas

KATE HUME : met de mond geblazen vazen.  Haar objecten zijn eenvoudig én luxueus.  Met de passie om het ongewone met het normale te combineren én met veel oog voor detail slaagt Kate erin om iets gewoons buitengewoon te maken.

VINCENT VAN DUYSEN: is een Antwerpse architect. Geboeid door vorm en eenvoud ontwerpt hij deze potten om op kleine schaal creatief uit de hoek te komen. De materialen, keramiek en walnoten-of eikenhout toveren de objecten om tot echte kunstobjecten. Door de verscheidenheid in maten en kleuren passen ze in elk interieur.  Zijn collectie potten hebben een warme, minimalistische look en zijn geschikt voor allerhande gebruik.

PASCALE NAESSENS :   De passie van Pascale om met de natuurelementen aarde, water en vuur te spelen vertaalt zicht in de nieuwe collectie ovenschalen.  Artisanaal vormgegeven, ovenbestendig en tijdloos. Pure keramiek.

De ovenschalen bestaan in ovale en ronde uitvoering en in verschillende maten.

FERNAND EVERAERT : Fernand heeft een klei-microbe in zich.  Hij heeft de aarde die hij begerig proeft en betast lief en ontdekte stilaan al haar mogelijkheden.  De klei wordt bewerkt door het toevoegen van  organisch materiaal waardoor hij een potstructuur creeërt.   Deze eenvoudige , abstracte en grafische vormgeving bekomt hij door schuren, polijsten of inkrassen.   De verfijnde kleislib of terra sigillata maakt de gepolijste vormen af. Het ambachtelijke, dat Fernand aan zijn werk toevoegt, is als vanzelfsprekend.  De speling van vuur, warmte van de oven, het hout , de atmosfeer en de reductie zijn allemaal elementen die een bepaalde rol spelen bij het tot stand komen van een visueel oogstrelend kunstobject.   "In de Wulf" , het restaurant van de Belgische sterrenchef Kobe Desramaults erkend als het beste restaurant in Europa gebruikt  het prachtige servies van Fernand om zijn heerlijke gerechten op het bord te dresseren. 

PIET BOON : Het gebruik van mooie materialen, de aandacht voor detail , de focus op het leveren van perfectie en het samenvoegen van design en functionaliteit resulteert in een verfijnd en compleet servies van het mooiste chinese porselein met de naam 'base'. Het servies is bijzonder hittebestendig en bevat geen lood of cadmium.  'Base' by Piet Boon biedt een blanco doek voor elk denkbaar gerecht.  "For any dish you can Imagine".   Zo dacht ook Sergio Herman bij de aankoop van zijn servies in 'The Jane' in Antwerpen.  "Elk gerecht komt tot zijn recht in dit servies. Het servies is tijdloos , trendy en brent een onderscheidende identiteit en een uiterst precieze aandacht voor elk detail op je bord" aldus Sergio .

ATELIER PRIVE HELPT U GRAAG BIJ HET  SAMENSTELLEN VAN UW GEDEKTE TAFEL.